torstai 7. marraskuuta 2013

Päivä 1,2,3...

Hei!

Postaus venyi näköjään kuitenkin viikolle :P. Tällä kertaa asiaa hiustenpesusta ja siitä miten kiharat saa säilymään pidempään!


Pesetkö hiukset joka päivä?


Oikeanlaiset shampoot ja hoitoaineet ovat tärkeitä kiharien hiusten puhdistamisessa, mutta tärkeää on myös miten usein ne puhdistat. Monilla on tapana tapana pestä hiukset joka päivä aina kun käy suihkussa. Kiharalle tukalle tämä ei ole hyvä vaihtoehto! Liika peseminen saattaa edesauttaa päänahan ärsyyntymistä, hilseilyä ja täitä. Peseminen riittää yleensä 2-3 kertaa viikossa. Määrä riippuu hiustyypistä, esimerkiksi afrohiuksille tai paksulle tiheälle kiharalle saattaa riittä yksi kerta viikossa. Itse pesen juuri tuon 2-3 kertaa viikossa ja se riittää oikein hyvin.

Jos olet tottunut pesemään hiukset joka päivä, saattaa kertojen vähentäminen tuntua aluksi vieraalta ja epämukavalta. Sinulla saattaa olla mielessä sellainen tunne, että hiukset ovat likaiset vaikkei ne oikeasti olisikaan. Yleensä siinä sitäpaitsi kestääkin jonkun aikaa kunnes hius rupeaa tottumaan harvempaan pesurytmiin ja alkaa rasvoittumaan hitaammin.

Miten sitten, jos olet käynyt vaikka salilla ja olet hiestä märkä päälakeen asti? Pitäisikö hiusten antaa vain olla? Ei sentään. Shampoolla pesujen välissä voit halutessasi pestä hiukset hoitoaineella tai pelkällä vedellä. Ne poistavat kosteutta hellävaraisemmin, mutta kuitenkin puhdistavat. (Lue lisää ilman shampoita pesemisestä aikasemmasta postauksesta :) )


Toka ja kolmas päivä

Olet jo ehkä huomannut, että tukka näyttää erilaiselta heti kun olet pessyt hiukset ja seuraavana päivänä. Minulla käy yleensä näin:

Day One: Kun hiukset on pesun jälkeen kuivuneet ne ovat hyvin kiharat ja menevät korkkiruuvin muotoon.Day Two: Seuraavana päivänä kiharat ovat ikäänkuin litistyneet, eli ne eivät muistuta enää niin paljon korkkiruuveja. Tähän vaikuttaa tietysti, no painovoima, mutta etenkin nukkuminen.

Day Three: Kolmas päivä näyttää aika samalta kuin toinen, eli kiharat ovat jo "löystyneet" ja suoristuneet jo suhteellisen paljon.Keinoja, joilla autat kiharoita säilymään


Eli yleensä kiharoille hiuksille käy päivien aikana noin. Mielestäni on aika kiva, kun hiukset voi näyttää vähän erilaisilta, esim. vaikka tykkäänkin ekan päivän korkkiruuvikiharoista, niin pidän myös tokan päivän vähän erilaisesta kiharan muodosta. On kuitenkin vinkkejä, joilla saat pidettyä kiharan paremmin muodossaan seuraavinakin päivinä:

 1. Oikeanlainen hoito ja kosteutus on kaiken A ja O!
 2. Kuivaa hiukset puristelemalla jatkuvasti, jotta kihara korostuu
 3. Käytä satiinityynyliinaa, se estää pörrööntymistä yön aikana
 4. Suihkupullo! Voit päivän mittaan kevyesti suihkuttaa kiharoihin vettä, johon on lisätty esim. muutama pisara laventeliöljyä. Kiharat säilyttävät näin muotonsa ja joustavuuden.*Viikon kiharakaunotar*


Rakastan Shakiran villejä kiharoita!


Mahtavaa marraskuuta :)!

-Fiona

(Lähteet: naturallycurly.com 3.kuva: Google)

5 kommenttia:

 1. Hyvä blogi :)
  ite oon todennut että tangle teazer harja sopii hyvin, sitä ennen kaikki muut harjat jätti hiukset pörröön ja takkuun.. itsellä on vaan se ongelma että kaksihaaraisia tulee jatkuvasti ja hiuksia pakko leikata, arvelen että se johtuu kylmästä ilmasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :), Joo kiva että oot kokenu sen toimivaks. Niin kaksihaarasia tulee jos hiukset ovat kuivat, voi olla että kylmä pahentaa asiaa.

   Poista
 2. mistä esim. sais jotain öljyä mitä sellaseen suihkepulloon vois laittaa veden kanssa? Pitääkö sen öljyn olla jotain tietynlaista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontaistuote kaupoista saa eteeristä laventelioljyjä, vain muutama tippa riittää riippuen pullon koosta.

   Poista
  2. ok, kiitos vastauksesta :)

   Poista