maanantai 20. tammikuuta 2014

Ploppaus

Hei!

Hyvää alkanutta vuotta 2014 kaikille!
On ollut koulukiireitä ja kaikenlaista muutakin ja postaukset ovat jääneet vähän vähemmälle. Myös hiusten laittaminen on siinä sivussa tahtonut hieman jäädä, mutta sellaista se on, välillä jaksaa vähän enemmän välillä vähän vähemmän. Laiskempina päivinä huomaan, että suoristusrauta houkuttelee..! Myönnän, että sillä on niin helppo laittaa tottelemattomat suortuvat järjestykseen.
"Paheeni" on käyttää suoristusrautaa vain latvoihin ja vähän tyveen, joilloin keskelle jää kiharaa jonkin verran. Mielestäni se näyttää kivalta, ja hiuksiin tulee samalla pituutta vähän lisää. En voi kuitenkaan suositella latvojen suoristamista, sillä ne juuri kuivuvat niin helposti.

Kerron tällä kertaa erittäin kiharaystävällisen tavan auttaa hiuksia kuivumaan ja pysymään muodossaaan kimmoisina:

Ploppaus


Elikkä ploppaus ("plopping/plunking") on tapa imeä hiuksista pois ylimääräinen vesi pesun jälkeen ja se auttaa kiharoita pysymään ilmavina. Ploppaus on helppoa kun sen on pari kertaa kokeillut. Tämä sopii parhaiten pitkille ja puolipitkille kiharoille, ei niinkään lyhyille.
  1. Pese hiukset normaalisti. Selvitä ja laita hoitoaine/muotoilutuote niihin.
  2. Tarvitset ploppaukseen reilun kokoisen T-paidan tai esim. puuvilla pyyhkeen. Ei froteepyyhettä!
  3. Aseta T-paita WC-pöntön, sängyn tai tuolin päälle niin, että se on ylösalaisin itseesi päin.
  4. Laita pääalaspäin ja anna kiharoitten roikkua lattiaa kohti. Voit vielä selvitellä niitä jos on tarvetta. Tuo hiukset paidan päälle keskelle hieman etureunaan ja laske ne alas niin että pää koskettaa paitaa.
  5. Tuo paidan yläreuna niskaan ja kulmat yhteen otsan kohdalle. Sen jälkeen ala pyörittää kummallekin puolelle jääneitä osia itseesi/alaspäin. Voit sitoa rullien päät ponnarilla pään taakse tai ujuttaa ne turbaanin sisään.
  6. Anna hiuksien olla noin 10-20 minuuttia ja poista paita. Heiluttele hiuksia, rutistele ja anna kuivua.
Parhaan vaikutus ajan saat kokeilemalla mikä sopii sinun hiuksille. Itse en tykkää pitää kauan, vain noin 10 minuuttia. Ploppaus on oiva tapa nopeuttaa hiusten kuivumista, jos ei halua kuivata kuivaimella. Samalla kun hiukset ovat "turbaaanissa" voit vaikka meikata ja muuten valmistautua!

Youtubessä on paljon videoita ploppingista ja tässä esimerkiksi yksi:*Viikon kiharakaunotar*


Emmy Rossum


Ensi viikolla arvostelen ostamaani TIGI:n muotoilutuotetta!

-Fiona

(Kuvat: google.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti