perjantai 29. marraskuuta 2013

Tee itse hoitoaine!

Hejssan!

Tässä esimerkki syvähoitavasta hiusnaamiosta, jonka voit tehdä itse kotona helpoista ruoka-aineista. Edullinen vaihtoehto kaupan kalliille aineille!

Avokado-oliiviöljy-hunaja naamio







Tarvitset:

1 kpl      Avokado

1-2 tl      Pehmeää hunajaa

n. 1 rkl   Oliiviöljyä

- Suihkulakki tai muovipussi

- Pyyhe

Aloita halkaisemalla avokado ja poistamalla kuoret ja kivi, sitten soseuta se haarukalla hienoksi. Lisää hunaja ja oliiviöly sekaan. Voit sekoittaa aineet myös esim sauvasekoittimella, jolloin avokadosta ei jää lainkaan kokkareita. Itse käytin ihan haarukkaa, joka hoiti homman ihan tarpeeksi hyvin :P.
Ohjeen määrät ovat vain suuntaa antavia, voit itse lisäillä niitä tarpeen mukaan. Seos on helppo levittää kun se ei ole liian paksu tai liian löysä vaan siltä väliltä. Tämä ohje riittää hyvin puolipitkälle tukalle, mutta jos sinulla on pitkät hiukset, voit ottaa varmuuden vuoksi kaksi avokadoa. On kuitenkin tärkeää että kaikkialle hiuksiin riittää. 

Kun naamio on valmis, kostuta hiuksia jonkun verran vedellä. Tämä auttaa naamion imeytymistä. Sitten voit levittää ja hieroa naamion kaikkialle hiuksiin, etenkin latvoihin, joissa on eniten kuivuutta. Kannattaa ottaa harteille jokin pyyhe tai paita, joka saa mennä likaiseksi. Nosta hiukset ylös nutturalle, jossa ne pysyvät pois tieltä. Ota suihkulakki tai muovipussi ja laita se hiusten päälle. Käytin itse hedelmäpussia, joka oli juuri sopivan kokoinen.
Sitten anna hiusten hautua n. 45-1 h. Samalla voit vaikka siivota lattialta roiskeet, jos olit yhtä taitava levittämään naamion kuin minä :D

Kun naamio on vaikuttanut, pese se hiuksista vedellä. Sen jälkeen normaalisti shampoolla.

Avokado, hunaja ja oliiviöljy ovat luonnollisesti erittäin kosteuttavia ja niistä imeytyy hiuksiin vitamiineja, antioksidantteja ja hivenaineita, joita kiharat niin paljon kaipaavat. Keittiöstä löytyy paljon kaikenlaista, joka soveltuu erinomaisesti hiusten hoitoon!


*Viikon kiharakaunotar*


Muistatko Keri Russelin mielettömät hiukset sarjasta Felicity?



Seuraavaan kertaan!

-Fiona

9 kommenttia:

  1. Hyvä ohje! just eilen käytin oliiviöljyä hoitoaineena ja se kyllä ihan selvästi pehmentää latvat ja toimii +siinä ei ole silikooneja tai muuta sellaista jotka ei välttämättä sovi kaikkien hiuksille

    VastaaPoista
  2. Onko tuo helppo pestä pois hiuksista? Itse olen käyttänyt silloin tällöin pelkkää oliiviöljyä ja pitänyt sitä muutaman tunnin hiuksissa. Toimivaa, mutta haju alkaa etoa aika nopeasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli tosi helppo, ei menny sen kauempaa kuin tavallisen hoitoaineen pesussa :). Oliiviöljy on hyvä pelkältäänkin, mitä hajuun tulee luulen, että hunaja ja avokado auttoivat lieventämään sitä. Ja muovipussi pitää hajun aikahyvin sisällä.

      Poista
    2. No, pitääkin sitten kokeilla joku kerta! :) ja tosi hyvä tää sun blogi, mielenkiintoisia vikkejä ja kivalla tyylillä kirjotettu (:

      Poista
  3. voisitko tehdä postauksen siitä mitä teet normaalisti hiusten pesun jälkeen? sulla on just sellaset unelmahiukset:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :), joo voisin sellaisen tehdä. Noudatan kyllä pitkälti noita juttuja, mitä kirjoitin "Silkkiä hiuksille" -juttuun.

      Poista
  4. vieläkö postaat?:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelen vähäisiä postauksia, olen kuitenkin juuri viimeistelemässä uusinta ja tässä kuussa tulee useampi :)

      Poista